Communicatiebureau REDACT  

 

Herwijnenstraat 48 

5045 GS  Tilburg

T  06 - 12 44 14 07

E  info@communicatiebureauredact.nl

KvK: 53684532

ONLINE OF OFFLINE?

Online communicatie is snel en de hoeveelheid informatie is enorm. Je wordt overladen met (vluchtige) informatie. Ook denk ik dat veel mensen social media moe zijn en dat niet iedere ondernemer voldoende kennis heeft om social media echt goed in te zetten. Dit zou betekenen dat er voor die groep geen hoop is in het ondernemerschap. Onzin!

 

Ik ben ervan overtuigd dat je ook zonder óf met minimale kennis van social media zeer succesvol kunt zijn. Niet alles staat of valt met online marketing. Er zijn nog honderden manieren om aan (meer) klanten te komen, die minder energie, tijd en soms ook minder geld kosten dan social media.

 

In dit digitale tijdperk vergeten we de kracht van offline marketing. Daarom deel ik graag drie offline marketingtips met je zodat ook jij je zichtbaarheid kunt vergroten.

 

Netwerken: Als trouwe lezer weet je dat ik fan ben van netwerken. Je maakt persoonlijk contact, je leert elkaar beter kennen en je merkt of er een klik is. Vaak ontstaat hier al de gunfactor.

Drukwerk: Een flyer, folder, visitekaartje of bedankkaartje. Drukwerk hoeft niet duur te zijn. Voor een paar tientjes heb je al snel 250 flyers. Zo’n flyer heeft een langere houdbaarheidsdatum dan een berichtje op social media dat in je tijdlijn verdwijnt. Deel ze persoonlijk uit, dat werkt vaak het beste.

Gratis weggever: Wil je een potentiële klant over de streep trekken? Geef dan iets weg. Denk bijvoorbeeld aan een gratis kennismakingsgesprek, een inspiratiesessie of geef een cadeautje. Ik geef mijn E-book en inspiratiesessie altijd cadeau, maar je kunt ook denken aan een blijvende herinnering in de vorm van een relatiegeschenk.

 

Ik ben voorstander van de persoonlijke benadering. Mijn online activiteiten zijn ondersteunend aan mijn zichtbaarheid, maar absoluut niet leidend voor mijn business. Laat je dus niet verleiden door online goeroes, maar kies je eigen winstgevende marketingtool en strategie!

 

 

 

 

Steeds meer bedrijven richten zich op online marketing. Online is nu eenmaal de toekomst, toch? Als je al die online marketing goeroes gelooft, kun je alleen maar succesvol ondernemen als je online super zichtbaar bent. Maar daar ben ik het helemaal niet mee eens. Laat je niet gek maken. Offline media zijn nog steeds hot en werken uitstekend. Ik geef je daarom een aantal offline ideeën, zodat ook jij je zichtbaarheid kunt vergroten.

Ik wil graag meer informatie over het trainingsaanbod

 
X
Password:
Wrong password.